ELS PREMIS NOBEL
QUI VA SER ALFRED NOBEL?
Alfred Nobel va ser un químic, enginyer, inventor i fabricant d'armes.
És famós per haver inventat la dinamita i per crear els premis que porten el seu nom. A més, Nobel va ser propietari d'empreses a les quals va orientar la producció de ferro i acer. Per tant va tindre molta importància en la construcció de canons i armament a gran escala.
En l'actualitat el seu nom sobreviu en diverses companyies, com Dynamit Nobel i AkzoNobel
QUÈ ÉS EL PREMI NOBEL?
El Premi Nobel és un dels premis més importants que s'entreguen a l'any.
Aquest premi es basa amb la qualitat del treball dels especialistes en els diversos camps científics: les matemàtiques, la literatura i la lluita contra la pau.
El premi porta aquest nom en honor a Alfred Nobel, ja que va tindre molta importància tant en química com en enginyeria.
https://www.youtube.com/watch?v=O5PYP6ici3I
LA VARIETAT EN ELS PREMIS NOBEL
Les categories dins dels Premis Nobel són:
· Física: 107 ocasions
·Química: 107 ocasions
·Literatura: 102 ocasions
·Medicina: 100 ocasions
·Lluita per la pau: 90 ocasions
Rebre el Premi Nobel és un honor que tots els especialistes de totes les categories volen aconseguir.
EXPLICACIÓ D'UN PREMI NOBEL DE CIÈNCIES
·NOBEL DE QUÍMICA 2013:
L'investigador austríac Martin Karplus, el sud-africà Michael Levitt i l'israelià Arieh Warshel són els guanyadors del Premi Nobel de Química 2013 atorgat per la Real Acadèmia de les Ciències de Suècia.
Karplus, Levitt i Warshel van treballar per resoldre el problema de combinar el model de la física de Newton amb les complexitats de la química quàntica.
Fins aquell moment, els científics havien de triar entre fer servir un model o un altre per a realitzar els seus càlculs. El model clàssic oferia l'avantatge de ser molt útil per a modelar molècules molt grans, però no hi havia manera d'utilitzar-lo en el model quàntic, els càlculs requerien una gran capacitat de processament en ordinadors i només es podia utilitzar amb molècules petites.
https://www.youtube.com/watch?v=yuTgBf1V0N0
No hay comentarios:
Publicar un comentario